You are currently viewing Napellenző ponyva – Melyiket válassza?
braun_arnyekolastechnika_napellenzo_loggia

Napellenző ponyva – Melyiket válassza?

Az elegáns teraszárnyékolókhoz használt napellenző ponyva színe és mintája hatással van a kültér hangulatára, megjelenésére, a környezet stílusára, ezért a választásnál mérlegelni kell, melyiket válasszuk.

Színe hangsúlyos eleme a terasznak, így nem mindegy, melyik design mellett tesszük le a voksunkat. Azt is el kell tudni képzelni, hogy napsütésben, amikor átsüt rajta a nap, milyen atmoszférát teremt, megfelelő lesz-e számunkra a rikító sárga, a zöld vagy a visszafogott homokárnyalat, hogyan fogja befolyásolni a terasz mögött elterülő helyiségek fényviszonyait.

Milyen szempontokat mérlegeljen, amikor árnyékolószerkezetet választ? Mikor jelenthet jó választást a könyökkaros napellenző, illetve ha emellett teszi le a voksát, egyszínűt vagy mintásat, milyen árnyalatút válasszon? Ebben a bejegyzésben összeszedtünk minden lényeges információt, hogy segítsük a döntésben. 

A teraszárnyékolók szerepe

A lakóházak erkélyeinek, teraszainak árnyékolása kulcsfontosságú nemcsak a kültér kényelmes használhatósága szempontjából, de a lakóterek klimatikus viszonyai, hőmérséklete tekintetében is. A teraszok fölé kifeszíthető szerkezetek kiegészítik, még hatékonyabbá teszik a nyílászárók külső és belső oldalára kerülő árnyékolókat, így a választásnál az esztétikus megjelenés mellett erre is gondoljunk!

A teraszárnyékolóknak leginkább napos időben van szerepe, de megfelelő anyagválasztás esetén a nyári záporok idején is menedéket nyújthatnak, így nem kell bemenekülni a lakásba. Amennyiben megfelelő típust választunk, a nyári szezonban megnövelhetjük az otthon alapterületét, a teraszt a nappali meghosszabbításaként használhatjuk. Teljes kényelmet biztosíthatunk a kint tartózkodáshoz, a pihenéshez, étkezéshez. A nap állásának megfelelően változtatható teraszárnyékolók nagy előnye, hogy borús időben vagy télen, amikor szívesen élvezzük a nap melegét, igény szerint becsukhatók, így nem sötétítik a belső tereket.

braun_arnyekolastechnika_napellenzo_felcsavarva
braun_arnyekolastechnika_napellenzo_felcsavarva

Mediterrán életérzés napellenzővel

A számos teraszárnyékoló megoldás közül az elegáns napellenzők nemcsak rendkívül esztétikusak, hangulatosak, de hatékony védelmet is nyújtanak a nap sugarai ellen erkélyeken, nagyobb teraszokon, kiülőkben a legnagyobb forróságban is. Tökéletes árnyékoló megoldást jelentenek lakóházak és vendéglátóhelyek teraszain, valamint üzletportálok esetén. 

Erős alumínium vázszerkezetüknek köszönhetően szélben is stabilak, nem korrodálódnak, rendkívül tartósak. Nagy előnyük az állíthatóság, ezáltal pozicionálhatók, hogy a nap állásának megfelelően a lehető legnagyobb terület védelmét biztosítsák. Motorizálhatók, így távirányítóval gombnyomásra vagy okosotthon rendszerekhez csatlakoztatva kényelmesen működtethetőek. Rendelhető hozzájuk időjárás-érzékelő automatika, ebben az esetben nem kell attól tartani, hogy viharban, ha épp nem tartózkodunk otthon, kárt szenved a szerkezet. Programozhatóak, így távollétünk alatt is szabályozni tudjuk a helyiségek klímáját, gátolni tudják azok túlzott felmelegedését. 

Az esztétikus megjelenésért és a hangulatért felelős napellenző ponyva

Napellenzőt nemcsak a kültér nagyságának megfelelő méretben rendelhetünk, de mi határozhatjuk meg a napellenző ponyva színét is, ezáltal a környezet színeihez, stílusához megfelelően választhatunk. 

Egyszínű és mintás, világos és sötétebb árnyalatok közül válogathatunk. Valamennyi általunk forgalmazott ponyva magas UV-védelmet biztosít, így kint tartózkodásunk alatt védve vagyunk a napsugárzás káros hatásaitól. 

Kérdés esetén keressen bátran, tapasztalataink birtokában hasznos információkkal segíthetjük a döntésben!